amerikanska pannkakor med filmjölk

Filmjölk i amerikanska pannkakor? Ja visst!

Kan man laga amerikanska pannkakor med filmjölk?

Absolut! Och lita på oss, det kommer bli fantastiskt gott. Vi guidar dig genom vårt egna recept på unberbart fluffiga amerikanska pannkakor.

⏰ 15-20 minuter att förbereda och tillaga.

Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa med kolakräm, kanelkeso eller något annat smarrigt.

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk socker

1 krm salt

2 1/2 dl mjölk (3%)

2 msk smält smör

1 ägg

smör till stekning

florsocker att pudra över

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
  2. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
  3. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med tillbehören, Kolakräm med banan och salta jordnötter eller Kanelkeso med äppel- och nötsallad.

About the author

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *